Početna Aktualno Vinkovački advent još veći ove godine

Vinkovački advent još veći ove godine

Podijeli objavu

VINKOVCI. Gradske vlasti Vinkovaca i ove su godine za svoje građane kao i goste pripremili niz događanja kako bi što ljepše obilježili advent. Advent u Vinkovcima započinje 1. prosinca i traje sve do 7. siječnja. Tim povodom gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić održao je konferenciju za novinare na kojoj je rekao kako je advent jedna lijepa priča koja je krenula prošle godine na vinkovačkom trgu te da su klizalište i druga događanja doprinijeli ljepšem ugođaju u cijelom prosincu, adventu i predbožićnom vremenu.

– Zato smo odlučili da ove godine malo dodamo i podignemo kvalitetu samih događanja i zahvaljujemo svim onim udrugama i institucijama koje nam pomažu. U programu imamo gotovo 700 sudionika, 20 koncerata i preko 40 raznih događanja što je pokazatelj kako naš Advent raste i potvrđuje se kao velika manifestacija. Posebno bih istaknuo i Buba-bar, te naše ugostitelje i obrtnike, kao i dječji zabavni park i klizalište pa pozivam Vinkovčane i njihove goste da dođu na naš trg i iskoriste sve ovo da se zabave i dobro provedu – rekao je Bosančić.

Direktorica tvrtke PromoCibalae, organizatora Adventa u Vinkovcima, Mirjam Jukić, istaknula je kako Grad tradicionalno organizira kulturni i vjerski dio adventskih događanja, a da se PromoCibalae pobrinula da klizalište bude još veće te glazbeni i zabavni dio programa kako bi imali Advent kakav je i u drugim europskim gradovima. Kazala je i kako su povećali površinu klizališta za sto kvadrata, pojačali zabavni park za mlade kao i da se radi veliki adventski vijenac oko fontane.

– Posebnost Adventa u Vinkovcima upravo je suradnja s našim župama u paljenju adventskih svijeća što je bit Adventa, a ima tu i programa za mlade. Ponuda ugostitelja i obrtnika će biti bogatija i raznovrsnija jer će se nuditi sarmice, roštilj, kobasice, langošice, fritule i ostali specijaliteti što je možda nedostajalo prošle godine – rekla je Jukić.