Početna Sport Uveo disciplinu, ali je trenutno najveći problem neuigranost

Uveo disciplinu, ali je trenutno najveći problem neuigranost

Podijeli objavu

Dolazak Petera Paculta na klupu Cibalije kao da je probudio već pomalo uspavanu nogometnu javnost Vinkovaca i okolnih mjesta.

Za Cibaliju su se zainteresirali i hrvatski mediji s nacionalnom koncesijom ili tržištem. Njegov dolazak privukao je brzo nogometaše s različitih strana. Na prvi pogled nisu to bila neka poznata nogometna imena, tako da većinu njih tek čeka dokazivanje da imaju kvalitetu za prvoligaški nogomet. Osobito je ovo bilo vidljivo nakon odigrane prve prvenstvene utakmice proljetnog dijela sezone.

Protiv Intera u momčadi Cibalije su od prve minute zaigrala četiri debitanta, a igra se, dojma smo, nije popravila u odnosu prema jeseni premda su očekivanja bila punu, puno veća. Sada bismo mogli reći da je Inter bez pet standardnih članova prve postave lagano odradio prvo proljetno gostovanje i zasluženo osvojio bod. Nije Cibalia djelovala protiv Intera uvjerljivo, u prvi plan je iskočila neuigranost, koja se već mogla obiti o glavu austrijskom treneru. Često je lopta upućivana u “bunar”, gdje nikoga u tom trenutku nije bilo, a nesporazumi između igrača dovodili su do opasnih situacija, kao što je bila situacija između Romića i Matkovića, kada je došlo do nesporazuma tko će intervenirati i pokupiti loptu. Istina je da je Pacult i u najavi utakmice priznao kako momčad još nije uigrana i kako za to treba vremena.

No vrijeme nije saveznik Cibaliji, jer sa svakom odrađenom utakmicom sve je manje šanse da se osigura opstanak u ligi. Ništa Vinkovčanima neće značiti ako se uigraju pretkraj sezone, a konkurent u to vrijeme bude bodovno uspješniji. Splićani su protiv Hajduka pokazali da će itekako biti opasan konkurent za ostanak u ligi. U ovom trenutku teško je procijeniti koliko su nogometaši Cibalije i fizički pripremljeni, jer za utakmicu protiv Intera i nije im trebala neka kondicija s obzirom na to da se igrala “uspavanka” i da su ju mogli izdržati i slabije pripremljeni igrači.

No ne može se reći da pomaka nema. Pacult je od prvog upoznavanja od igrača tražio disciplinu i rad, a također ne tolerira se svakakvo ponašanje igrača izvan terena. Primjerice, odijevanje na putovanjima i pripremama mora biti jednoobrazno. Izgleda kako su taj dio igrači usvojili i što se toga tiče, nema većih, gotovo nikakvih, iskakanja. Kada ćemo vidjeti pozitivne pomake u igri, to je teško reći. Vjerujemo, ubrzo. Posebno što Pacult ima aduta koji su protiv Intera u subotnjem susretu na početku sjedili na klupi. No trener je na kraju taj koji odlučuje, ali i odgovara za krajnji rezultat. Ne znamo kako je predsjednik Miroslav Gagro sve to proživio. Prije utakmice rekao je da je bod jednak porazu…