Početna Ilok U Iloku velika koalicija HDZ-SDP-HSS?

U Iloku velika koalicija HDZ-SDP-HSS?

Podijeli objavu

Nakon, čini se, prilično burne 2. sjednice Vijeća Grada Iloka oglasila se aktualna gradonačelnica, nezavisna Marina Budimir, čije priopćenje prenosimo u cjelosti:

“Dragi moji Iločani,
nakon 1. sjednice gdje je sve čudno jednoglasno usvojeno, bilo je pomalo jasno da je nastala neobična koalicija HDZ-HSS-SDP.
Sada nakon 2. sjednice Vijeća Grada Iloka je to bilo i više nego očito.

Svi oni koji su se pozivali na iskrene želje i ljubav prema ovome Gradu, jučer su na sjednici pokazali koliko drže do svoje riječi.
Upravo ti koji su naš Grad doveli pred kolaps (ukupni dug nakon vladavine HDZ 2013.g. bio je 6 mil. kn što gosp. Dragun navodi u svom izvješću nakon isteka mandata, a nakon HSS-ove vladavine 2017.g. ukupni dug je 8,5 mil. kn) zato što nisu imali niti rješenje, niti ideje kako “isčupati” ovaj Grad iz dugova, upravo ti koji su napadali jedni druge i imali niz primjedbi na protekle mandate i propuste jedni drugih su na 2. sjednici postali istomišljenici i opstruirali svaku ideju i model koji je isproban u drugim gradovima i koji se pokazao učinkovit.

Opstruirali su model koji bi omogućio jače povezivanje gradskih ustanova, efikasnost, povezivanje istovjetnih funkcija i zajedničkih nabava te donio značajnu uštedu i mogućnost izlaska iz ovog teškog stanja prezaduženosti Grada.
Naravno da je opstruirana i točka smanjenje naknade vijećnicima s 400 kn mjesečno na 250 kn po dolasku na sjednicu, što bi donijelo uštedu od cca 86000 kn godišnje, ocijenivši je od strane nekih vijećnika kao trivijalnu i kap u moru. Dokle tako?

Drago mi je da nisam morala gledati lica građana koji su onako srčano branili svoje stranačke kandidate u predizbornom žaru jer je i za mene bilo čudno gledati te iste ljude kako se podupiru, mire i odbijaju prijedloge od strane Nezavisne liste odnosno Predsjednice Gradskog vijeća.
Zahvalila sam Bogu što nisam ni u jednoj stranci!
Činilo mi se da sam u očima nekih vidjela odobravanje i želju da kažu suprotno od onoga što su im stranački vođe rekli…..no, kada je došao trenutak glasovanja…ipak su bili protiv.
To ne možete shvatiti Vi, niti ja…to mogu shvatiti jedino ti ljudi koji to MORAJU učiniti.
Nije to za osudu, to je za žaljenje… Doista je tužno vidjeti da sva objašnjenja neće pomoći da samo jedan iz te “čudne koalicije” odluči drugačije od onog što mu je naređeno.

Imali smo ljude koji su vodili naš Grad, koji su plašljivi (da ne kažem kukavice), ne žele promijene, ne žele niti pokušati nekim drugim načinom doprinijeti vođenju Grada, iako znaju da nas ovaj model godinama vodi u propast i sve nas unazađuje.

Dragi moji Iločani, shvatila sam da će nama, Nezavisnoj listi, stalno vezivati ruke kako ne bismo mogli učiniti sve da izvučemo dragi nam Ilok. No, jedno obećavam; dok god budem gradonačelnica, borit ću se za ovaj Grad.

Znam da ste uz nas i uz mene, dokazali ste to svojim izlaskom na birališta kada ste ukazali povjerenje članovima Nezavisne liste i meni.
Mislim da nas ima puno više koji volimo ovaj Grad i želimo da život u njemu bude moguć i bude bolji.
Nemojte dopustiti da nam tih nekoliko pojedinaca uništi naš Grad.

Pozdravlja Vas Vaša gradonačelnica

Marina Budimir