Početna Zdravlje Predstavljen projekt “Živjeti zdravo” vrijedan više od 30 milijuna kuna

Predstavljen projekt “Živjeti zdravo” vrijedan više od 30 milijuna kuna

Podijeli objavu

Nacionalni projekt “Živjeti zdravo”, vrijedan više od 30 milijuna kuna, koji sufinancira Europski socijalni fond, predstavljen je u na saborskome Odboru za zdravstvo.
Voditeljica projekta je doc.dr sc Sanja Milanović-Musić sa suradnicima iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i uz međuresornu podršku više ministarstava i Agencija današnjim danom započinje provedbu programa. Program je usmjeren ka promicanju zdravlja i primarne prevencije u svih građana Republike Hrvatske, od najmlađih, kojima se  želi osigurati što bolji početak života, život u kojem postoje mogućnost za očuvanje zdravlja i u slučaju potrebe osigurane intervencije, pa sve do najstarijih kojima treba osigurati dostojnu starost i unaprijediti kvalitetu života.

Predsjednica Odbora za zdravstvo Ines Strenja Linić rekla je kako od posljedica kroničnih nezaraznih bolesti, kao odraza svakidašnjeg načina života, u svijetu na godinu umire 68 posto ljudi, u Europi 86 posto, a u Hrvatskoj 93 posto.

Provedba projekta uključuje aktivnosti promicanja zdravlja na području cijele Hrvatske u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo i ostalim dionicima u svim dobnim skupinama stanovništva.