Početna Ilok Počinje 50. Iločka berba grožđa

Počinje 50. Iločka berba grožđa

Podijeli objavu
Foto: TZ Ilok

Iločka berba grožđa, najstarija manifestacija na istoku Hrvatske koja je pokrenuta još davne 1962. godine, s prekidom tijekom rata i okupacije, nastavlja se i ove jubilarne godine u vrijeme kada su brojni iločki vinogradi prepuni zrelih budućih vrhunskih vinskih kapljica, kada Ilok miriše na grožđe i vino, a Iločani spremaju za veliki posao berbe. Tijekom svih dana trajanja više je zabavnih, kulturnih, sportskih,vinskih i drugih sadržaja u ponudi. Ovogodišnja, 50. jubilarna „Iločka berba“ počinje u petak 25.08. u večernjim satima sa 5. Noći vina u Starom podrumu, posebnim hedonističkim događajem koji kombinira vrhunska iločka vina sa zavodljivom glazbenom pozadinom i bajkovitom atmosferom povijesnog kompleksa. U subotu, 26.08., održat će se neka od sportskih natjecanja poput jedinstvenog maratona čikli na Dunavu. U kasnijim popodnevnim satima je tradicionalno druženje u vinogradima – „Pudarina“, a nastavlja se raznim zbivanjima u nedjelju. Središnji dio je prvi vikend rujna, 01. – 03. 09., sa mozaičnim programima i cjelonoćnom zabavom, kada se okupi i najveći broj posjetitelja.
U večernjem zabavnom dijelu na ljetnoj pozornici u iločkoj tvrđavi 01. 09. (petak) je koncert klape Stina te legende tamburaške i starogradske pjesme Zvonka Bogdana, nastavlja se u šatorima sa tamburaškom i modernom glazbom, dok 02.09. (subota) sve posjetitelje očekuje središnji svečani večernji kulturno – zabavni mozaik te zabava uz koncert Petra Graše nakon čega slijedi još jedna vesela noć do jutra, uz glazbu, ples iločko vino, gastro i drugu ponudu. Također u subotu, točno u podne, bubnjari i mališani uz kočije s grožđem prodefilirat će glavnom ulicom dajući na znanje da je fešta u punom jeku, u popodnevnim i predvečernjim satima je i zanimljivo druženje i ponuda – „Zalazak sunca u vinogradima Trs“. U sklopu manifestacije su i „Dani traminca“, ponuda slastica od vina i grožđa i posebne akcije.

U nedjelju slijede sportska događanja, atraktivni konjički program s kočijama i jahačima te animacija za najmlađe-„Berboland“. Višednevni zabavni, kulturni, sportski,vinski i drugih programi privlače veći broj posjetitelja iz regije i šire stoga je slobodan smještaj već sad teško naći no može se odabrati i jednodnevne posjete.

Izvor: Press032.com