Početna Ilok NAŠA ŽUPANIJA POVEĆAVA PLAĆE, DOK RADNICI “BOROVA” IDU U CARITAS !

NAŠA ŽUPANIJA POVEĆAVA PLAĆE, DOK RADNICI “BOROVA” IDU U CARITAS !

Podijeli objavu

Na slijedećoj sjednici skupštine Vukovarsko-srijemske županije, u utorak 11. travnja, pred vijećnicima će se naći prijedlog Odluke o plaćama službenika i namještenika u upravnim tijelima i službama VSŽ kojom se povećavaju koeficijenti za zaposlenike županije. Povećanje koeficijenata znači i povećanje plaća pa se tako značajnije povećavaju koeficijenti bolje plaćenih službenika – zamjenika pročelnika (s 3,10 na 3,40), pomoćnika pročelnik (s 2,80 na 3,00), poslovne tajnice župana (s 1,85 na 1,95), a uz minimalne korekcije i plaće najniže plaćenih zaposlenika (od 0,01 do 0,10). Slavljenik ovog povećanja plaća je vozač župana kojem se koeficijent povećava s 1,50 na 1,80.
Niti jedna kategorija zaposlenika nema smanjenje koeficijenata osim viših savjetnika specijalista kojih je ukupno mali broj. Time je još čudniji podatak da neće biti povećanja ukupne mase plaća, a prema Izmjenama i dopunama proračuna VSŽ za 2017. godinu vidimo da se čak smanjuje masa plaća u dva ureda (tj. spremaju se otkazi) – za legalizaciju objekata (800.000 kn) i Upravnom odjelu za pravne poslove i imovinu (600.000 kn). Zaključujemo da ili će neki zaposlenici u tim uredima dobiti otkaze ili će preći u neko od trgovačkih društava ili agencija gdje su plaće veće na što je upozorila Država revizija u svojem izvješću u listopadu 2016. godine. Unutar službenog obrazloženja prijedloga stoji da se povećanje plaća “prilagođava proračunskim stavkama, te trenutno raspoloživim financijskim sredstvima Županije” – koje u trenutku kad radnici tvrtke “Borovo” odlaze u Caritas, a nepoznata i neizvjesena je i sudbina Vupika – zvuči licemjerno i bezobzirno!

Moramo primijetiti da se na istoj sjednici donose odluke o financiranju osnovnih škola gdje će neke škole za mjesečne režijske troškove dobiti mizernih 2.750 kuna pa naša djeca moraju nositi toaletni papir od kuće. Nije li se moglo višak od plaća usmjeriti prema djeci u školama umjesto u džepove županijskih uhljeba?