Početna Slajd Kako će izgledati Cibalia na proljeće?

Kako će izgledati Cibalia na proljeće?

Podijeli objavu

Malo je kada nakon pripremnog razdoblja bilo manje poznato kako će izgledati početni sastav Cibalije na početku (polu)sezone. Tek za nekoliko igrača možemo sa sigurnošću reći kako će upravo oni istrčati od prve minute protiv zaprešićkog Intera u subotu na stadioni HNK Cibalia.

Neizvjesnost su dodatno “podgrijali” Toni Markić i Marko Brekalo, koji sigurno neće istrčati u subotu, a bili su među sigurnijim “starterima”. Obojica još nisu dobila međunarodni certifikat.

Podosta upitnika

Obojica su, naime, stigla u Cibaliju iz inozemnih klubova. Brekalo iz slovenske Krke, a Markić iz poljske Zawisze. Isto tako, sigurno je da u momčadi još uvijek neće biti nedovoljno oporavljen kapetan Frane Vitaić, a zbog dobivenog crvenog kartona protiv Hajduka neće konkurirati ni Tomislav Čuljak.

Utakmica koja je odigrana u utorak protiv Slavonije iz Soljani trebala je pokazati, bar većim dijelom, tko će igrati u subotu protiv Intera. No, Pacult je ostao dosljedan sebi i svom dosadašnjem radu, pa je i posljednju provjeru iskoristio kako bi još više vidio sve igrače kako reagiraju na utakmici. Stoga će ova analiza možda biti bar dijelom točna. Uostalom, podosta toga je Pacult mogao “sakriti” jer je veći dio priprema s momčadi odradio izvan Vinkovaca, u Istri i Hercegovini. Promašiti sigurno nećemo kada je u pitanju vratar. Mladen Matković je od povratka u Vinkovce siguran broj jedan i to će zasigurno biti dok igra u Cibaliji. Kvalitetan je vratar premda je imao nekoliko kikseva, koji su vidljivi, ali nije prednjačio u njima u usporedbi s ostatkom momčadi. Isto tako ne bi trebalo biti velike dvojbe oko stoperskog para. Budući da Markić ne može igrati, sigurno je da će istrčati Ivan Zgrablić i Toni Tipurić, dok bi u pričuvi sigurno trebao biti Danijel Romić. Uz njih na desnom boku gotovo je siguran Filip Žderić, koji se u ovom pripremnom razdoblju i te kako nametnuo kao prvo ime na tom mjestu.

Formacija 4-3-3

Na lijevom boku već je puno otvorenije pitanje. U pripremnim utakmicama uglavnom je u početnom sastavu igrao mladi Petar Rubić, ali smo skloniji, zbog važnosti utakmice i neiskustvu mladog Rubića, da će ipak istrčati Mate Crnčević, pogotovo što je podosta brz u transformaciji iz obrane u napad i što ima odličan šut iz daljine. Zadnji vezni igrači svakako bi mogli biti Josip Tomašević i Matija Mišić, obojica su znalci u tehničkom i taktičkom smislu, a uz to ne prezaju ako treba u obrambenom dijelu biti i žešći u zaustavljanju protivničkih igrača.

Utakmica protiv Intera izuzetno je važna za Cibaliju, pa će vjerojatno trener Pacult sastaviti ofenzivniju momčad i odigrati sistemom 4 – 3 – 3 gdje bi u veznom redu bio i Petar Mišić, ako se dovoljno oporavio kao što je nedavno sam izjavio. Prodoran i podosta brz, što bi moglo donositi prevagu, a u suradnji s prezimenjakom Matijom mogao bi biti jako opasan. Preostala trojica bi po svemu trebala biti Edi Baša na desnom krilu, Ivan Mastelić na lijevom, ako se ne odluči za mladog Marka Mlakića, koji je veliki dobitak za Cibaliju u pripremnom razdoblju. U vrhu napada bit će Šimunac s obzirom da Brekalo još ne može igrati.

Antun GRGIĆ/Glas Slavonije
MOGUĆI SASTAV CIBALIJE ZA INTER

Matković – Žderić, Zgrablić, Tipurić, Crnčević – Tomašević, M. Mišić, P. Mišić – Baša, Šimunac i Mastelić.