Početna Obavijesti i najave In memoriam Miroslav Tunjić-da se više nikada ne ponovi

In memoriam Miroslav Tunjić-da se više nikada ne ponovi

Podijeli objavu
Foto: vecernji.hr

I ove godine Policijska uprava vukovarsko-srijemska, uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, prigodnim programom obilježava tragičnu pogibiju mladića Miroslava Tunjića.
Ovaj 17-godišnji Županjac preminuo je 14. studenog 2010. godine, kada su ga prethodno pretukla dvojica mladića, samo zbog njegova drugačijeg izgleda i stila odijevanja.

Preventivno-edukativni program „In memoriam Miroslav-Tunjić-da se više nikada ne ponovi“ koji ćemo predstaviti 4. prosinca, u kinu „Mladost“ u Županji, s početkom u 11,30 sati, obuhvaća i dodjelu nagrada za promicanje nenasilja tzv. „promotorima nenasilja“ (osam učenika iz sedam škola sa županjskog područja). Promotori nenasilja su učenici koji su intenzivno promicali toleranciju, humano i nenasilno ponašanje.
Ove preventivne aktivnosti provode se unutar nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ koji za cilj ima senzibiliziranje javnosti na problematiku obiteljskog nasilja, nasilja nad ženama i vršnjačkog nasilja, poticanje prijavljivanja nasilja i upoznavanja žrtava nasilja s njihovim pravima kao i davanje informacija o svim mogućnostima koje stoje na raspolaganju žrtvi unutar različitih institucija.
U zabavnom dijelu programa nastupit će glazbena grupa „Adastra“.