Početna Kultura Gradsko kazalište “Joza Ivakić” Vinkovci – najava kazališnih događanja

Gradsko kazalište “Joza Ivakić” Vinkovci – najava kazališnih događanja

Podijeli objavu

Gradsko kazalište „Joza Ivakić“ Vinkovci najavljuje novi premijerni naslov za najmlađe, prema motivima bajke Hansa Christiana Andersena: RUŽNO PAČE nastalu u koprodukciji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku, gdje je premijerno izvedena 29. travnja 2017.

Svečana premijera održat će se u petak 5. svibnja 2017. u 18 sati.

Reprizna izvedba održat će se u subotu 6. svibnja u 11 sati.

Tekst za predstavu Ružno pače dramatizirao je i režirao glumac Đorđe Dukić prema bajci Hansa Christiana Andersena. Scenografkinja je Sheron Pimpi Steiner, kostimografkinja i autorica lutaka Saša Došen, autor glazbe Ivica Murat, za scenski pokret bila je zadužena Maja Huber, a u predstavi igraju: Inga Šarić, Areta Ćurković, Aleksandra Colnarić, Kristina Fančović, Edi Ćelić, Tihomir Grljušić i Srđan Kovačević.

Ukratko o predstavi:

“Hans Christian Andersen napisao je svevremenu priču Ružno pače. Priču o odbačenosti, otpadnosti i naizgled o bezizlaznosti situacije u koju je netko stavljen iz posve banalnih razloga. Biti različit nije odabir, niti znači nužno zlo. Naprotiv, različitost je ono što motivira, nadahnjuje i mijenja ustaljene poglede i navike. Tako i naše Ružno pače izrasta iz ružnog u lijepo, ja bih rekao iz lijepog u drugo lijepo. Sve u svemu, ovo je topla, duhovita, raspjevana i plemenita priča o jednom malom, malom pačetu u tako velikom svijetu.” (Đ.D.)

Za uzrast: 4+

Trajanje predstave: 35-40 min.

CIJENA ULAZNICE: 20 kn

Osim predstave za djecu,  u nedjelju 7. svibnja u 20 sati u goste nam dolazi Pozorište Dobrica Milutinović iz S. Mitrovice s komedijom ONE I ON za koju je tekst napisao Luca Giacomozzi, a režiju potpisuje Lilijana Ivanović.

Uloge: Aleksandar Krstajić kao Đorđo, Sanja Radišić u ulozi Palmire i Vladimir Balašćak kao Pino.

Ukratko o predstavi:

Priča ove predstave temelji se na neobičnoj zabuni: Đorđo, glavni junak predstave,  javlja se na oglas agencije za upoznavanje, uz čiju pomoć se želi oženi. U njegovoj zgradi stanuje i domarka Palmira, koju Đorđo i ne primećuje. Međutim, kada mu stigne neobična pošiljka od agencije za upoznavanje, Đorđo doživi neugodno iznenađenje, koje je i  glavni zaplet ove komedije…

Trajanje predstave: 80 min.

CIJENA ULAZNICE: 35 kn