Početna Aktualno 2018. završetak izgradnje poslovno-stambenog kompleksa u Županji?

2018. završetak izgradnje poslovno-stambenog kompleksa u Županji?

Podijeli objavu
------ 4 color

Završetak izgradnje stambeno-poslovnog centra u Ulici dr. Franje Račkog kod županjske Šumarije, čiji je investitor Esseker grupa iz Osijeka, već je nekoliko puta prolonigiran. Vlasnik Alexander Hrkač jučer nam je rekao da će zgrada biti potpuno završena i useljena do ljeta sljedeće godine. Kostur nedovršenog objekta, čiju je izgradnju započeo investitor iz Vinkovaca i nedugo potom zapao u financijske probleme, a Gradu Županji ostao dužan 600.000 kuna za komunalni doprinos, krajem 2013. godine kupili su Osječani. Naime, Grad Županja tužio je investitora, a Općinski sud u Vinkovcima presudio je u korist Grada i odredio naplatu duga ovrhom, odnosno prodajom sporne nekretnine. Županijski sud u Vukovaru u cijelosti je potvrdio presudu prvostupanjskog suda. Prema pravomoćnoj presudi, investitor je bio dužan Gradu isplatiti dug koji je s kamatama narastao na milijun kuna. Općinski sud u Županji krenuo je s ovršnim postupkom. Prihvaćena je ponuda Esseker grupe d.o.o. iz Osijeka koja se nadmetala na javnoj dražbi za kupnju nedovršene građevine. Iako je u opciji bio i starački dom, Osječani su ipak odlučili zadržati prvotnu namjenu zgrade kao stambeno-poslovnog objekta. Zgrada je do sada već trebala biti završena i stavljena u funkciju, no, pojasnio je Hrkač, splet okolnosti i prolongiranje određenih aktivnosti utjecali su na plan izgradnje i sve će, tvrdi, biti završeno u 2018.
– Riješili smo probleme s HEP-om oko izmještanja trafostanice, riješili komunalije, priključke, pristupne ceste i sve ono što je zapinjalo oko dokumentacije. Unutrašnje uređenje je u tijeku, trenutačno se rade glazure i taj dio poslova. Na proljeće će sve biti gotovo i vjerujem da će u sljedećoj godini svi stanovi biti prodani i useljeni – kazao je. Dodaje da je interes građana za kupnju stanova velik.
– Imamo jako puno upita, ali namjerno nismo htjeli ići s prodajom dok ne budemo točno znali kada će zgrada biti useljiva i rok koji će stajati u ugovorima. To bi s naše strane bilo neozbiljno i neodgovorno. Za mjesec, dva dana krenut ćemo sa sklapanjem predugovora s kupcima – otkriva Hrkač.
U sklopu stambeno-poslovnog centra nalazi se 36 stanova i 1350 kvadrata neto poslovnog prostora. U ponudi su jednosobni, dvosobni i trosobni stanovi. Za početak je utvrđena inicijalna cijena od 925 eura za četvorni metar u izvedbi ključ u ruke. Stanovi će biti luksuzno opremljeni prema vrlo visokim standardima, i što se tiče kvalitete ugrađenog materijala, izolacije i energetske učinkovitosti daleko iznad standarda koji se danas nude na tržištu. Što se tiče poslovnog prostora, Hrkač kaže da pregovara s dva zainteresirana partnera, no nije želio otkriti o kome se radi dok se ne postigne konačan dogovor.

Izvor: Glas Slavonije