Početna Kultura 100 godina kazališta u Vinkovcima : Predstavom “Tri treća tromjesečja” svečano će...

100 godina kazališta u Vinkovcima : Predstavom “Tri treća tromjesečja” svečano će biti obilježeno i 85 godina od rođenja dramskog pisca Joze Ivakića

Podijeli objavu

Ovom predstavom kazalište Joza Ivakić slavi i 85 godina od rođenja dramskog pisca Joze Ivakića, po kojemu nosi ime.

Komedija tematizira muško-ženske odnose te povjerenju u vezama i braku. U bolničkoj sobi tako upoznajemo tri trudnice u devetom mjesecu trudnoće. Ivanu (Mia Krajcar), koja je u sretnom braku više od petnaest godina, mladu manekenku Ivu (Martina Stjepanović) koju dečko financira te poslovnu ženu Ivonu (Nikolina Ljuboja), koja je pristala biti nečijom ljubavnicom.

Iako na prvi pogled nemaju ništa zajedničko osim trudnoće, slijedom okolnosti otkrit će da imaju više toga zajedničkog nego što su to ikada mogle zamisliti. Praizvedba ‘Tri treća tromjesečja’ je u petak, 24. veljače.

Kako navodi hrt.hr kazališna tradicija u Vinkovcima seže u davnu 1917. godinu, kada je Diletantsko kazalište izvelo ‘Prosce’ Ise Velikanovića i ‘Začarani ormar’ Ferde Ž. Milera, a uz to u arhivu je pohranjena i prva prodana ulaznica iz 1917. godine.

Povodom ovih dviju velikih obljetnica kazalište priprema i izložbu ‘Prošlost, sadašnjost, budućnost Gradskog kazališta Joza Ivakić’ u svibnju u sklopu Festivala glumca. Osim izložbe u pripremi je i Znanstveno predavanje o Jozi Ivakiću, dr. sc. Anice Bilić, s kojim bi se obilježilo 85 godina od smrti Joze Ivakića.

Podijeli objavu
Prethodni članak20. Vinkovački karneval
Sljedeći članakDAN SAVEZA RUSINA RH