Početna Kultura 1.000.000,00 kn za Vinkovačku kuglanu s novim popratnim sadržajima

1.000.000,00 kn za Vinkovačku kuglanu s novim popratnim sadržajima

Podijeli objavu

Gradu Vinkovcima odobren je projekt  pod nazivom “OBNOVA OBJEKTA ZA RAZVOJ NOVIH SOCIJALNIH USLUGA I SADRŽAJA ZA MLADE” u vrijednosti 1.874.971,88 kn. Projektni prijedlog pripremila je Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca Via d.o.o.

Cilj projekta je osiguravanje socijalne uključenosti i promicanje jednakih mogućnosti kroz poboljšanje dostupnosti lokalne infrastrukture obnovom objekta javne namjene, te poticanje razvoja socijalnog poduzetništva i zapošljavanja osoba s invaliditetom. Ukupno trajanje projekta je 6 mjeseci.

Projektom će se obnoviti i staviti u funkciju 790 m² kuglane kao objekta javne namjene u samom centru Vinkovaca koji će biti u funkciji razvoja socijalne kohezije i podizanja kvalitete života u Vinkovcima kroz stvaranje pretpostavki za razvoj novih socijalnih usluga za osobe s invaliditetom – prvo društveno poduzeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji  – “BUBA – BAR” –  za usluge radne okupacije osoba s invaliditetom. Projektom će se omogućiti razvoj novih sadržaja za mlade.

Grad Vinkovci u svrhu ovog projekta osigurati će iznos od 874.971,88 kn iz vlastitih sredstava, a ostatak vrijednosti investicije u iznosu  1.000.000,00 kn osigurano je bespovratnim sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Programa podrške regionalnom razvoju.

Program podrške regionalnom razvoju koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja. Ovim godišnjim programom Ministarstvo podržava razvoj lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

Više o Programu podrške regionalnom razvoju možete vidjeti na stranicama Ministarstva.